Business Internaţional

Aşteptarea a luat sfârşit: Cât va costa primul telefon cu 5G

Aşteptarea a luat sfârşit: Cât va costa primul...

Autor: Iulian Tenchiu

27.04.2019, 07:00 1599

Compania americană de telecomunicaţii Verizon a anunţat joi că modelul Galaxy S10 5G va fi pus în vânzare începând cu data de 16 mai şi va costa 1.300 de dolari. Acesta este primul telefon cu tehnologie 5G comercializat de companie, scrie CNBC.

Samsung Galaxy S10 5G este o versiune mai mare a Galaxy S10, model lansat de compania sud-coreeană în acest an. Pe lângă versiunea de bază care poate fi achiziţionată pentru 1.300 de dolari, Verizon mai pune în vânzare un alt model cu capacitate dublă de stocare a datelor care poate fi cumpărat pentru 1.400 de dolari. Telefonul va fi lansat şi pe AT&T, Sprint şi T-Mobile în cursul acestui an.

Compania de telecomunicaţii a anunţat că tehnologia 5G va fi activată în cadrul a 20 de noi pieţe printre care se numără Atlanta, Boston, Charlotte, Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dallas, Des Moines, Denver, Detroit, Houston, Indianapolis, Kansas City, Little Rock, Memphis, Phoenix Providence , San Diego, Salt Lake City şi Washington DC.

Reţeaua Verizon 5G este deja disponibilă în Chichago şi Minneapolis, cu toate că testele au pus în evidenţă o serie de dificultăţi la accesarea reţelei, corelate cu lipsa fiabilităţii în faza iniţială a proiectului. T-Mobile şi Sprint, sunt pe cale să fuzioneze şi să lanseze propria reţea 5G, chiar dacă niciuna dintre cele două companii nu a activat până în prezent tehnologia.

Primele pieţe pentru Sprint 5G sunt Atlanta, Dallas, Chicago şi Kansas City în mai, urmate de Houston, Los Angeles, New York, Phoenix şi Washington, D.C. Telefoanele de la HTC şi LG vor susţine reţeaua 5G a companiei Sprint.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO