Business Internaţional

Asia rămâne regiunea preferată a investitorilor străini

Asia rămâne regiunea preferată a investitorilor...

Autor: Anelis Baciu

18.11.2012, 16:49 356

Investitorii străini rămân sceptici în ceea ce priveşte reluarea creşterii economice în Europa şi preferă să-şi orienteze fondurile către ţările emergente din regiunea asiatică, scrie Le Figaro.

“Situaţia economică şi nivelul de risc nu dau semne de îmbunătăţire, astfel că o poziţie mai agresivă a investitorilor în Europa nu se justifică”, consideră experţii Axa Investment Managers.

Încetinirea avansului economic din zona euro, incertitudiniile legate de evoluţia economiei Greciei, situaţia dificilă a Spaniei şi slăbirea economiei franceze determină mulţi investitori să adopte un comportament prudenţial în ceea ce priveşte investiţiile europene.

Deţinătorii de fonduri sunt mult mai îngăduitori cu cea mai puternică economie a lumii, în pofida incertitudiniilor legate de punerea în aplicare a bugetului SUA pe anul 2013. Capacitatea de inovaţie a companiilor americane, competitivitatea şi stabilitatea dolarului încurajează investitori să achiziţioneze acţiunile cotate la bursa de Wall Street.

Totuşi, nu economia SUA este cea care oferă cele mai mari speranţe investitorilor, ci cele ale ţărilor emergente din regiunea asiatică.

Evoluţia favorabilă a Chinei, cea mai mare economie din Asia, poate avea un efect de stimulare a creşterii economice şi în celelalte ţări din regiune.

Nivelul lichidităţilor aflat la un nivel rezonabil şi valoarea acţiunilor chinezeşti şi coreene în creştere au permis creşterea gradului de încredere a investitorilor în aceste economii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO