Business Internaţional

Arne Sorenson, CEO-ul care a transformat Marriott în cel mai mare lanţ hotelier din lume, a murit la vârsta de 62 de ani

Arne Sorenson, CEO-ul care a transformat Marriott în cel...

Autor: Eduard Ivanovici

16.02.2021, 16:56 552

CEO-ul Marriott International Arne Sorenson, care se afla sub tratament din cauza unui cancer pancreatic, a murit la vârsta de 62 de ani, conform Business Insider.

Sorenson a fost prima persoană din afara familiei Marriott care a condus grupul hotelier, fiind nevoit să renunţe săptămânile trecute la funcţie pentru a-şi trata boala, cancerul fiind confirmat încă din 2019.

Compania a anunţat că Sorenson a murit luni, 15 februarie şi va numi un nou director executiv în următoarele săptămâni.

Sorenson a preluat poziţia în martie 2012 şi a condus achiziţia de 13 miliarde de dolari a Starwood Hotels and Resorts în 2016, mişcare ce a transformat Marriott în cel mai mare lanţ hotelier din lume, cu peste un milion de camere.

„Avea o abilitate neobişnuită de a anticipa direcţia adoptată de industria ospitalităţii şi poziţia de creştere pe care ar trebui să o aleagă Marriott”, spune preşedintele executiv JW Marriott.

Datorită lui Sorenson, acţiunile companiei au înregistrat o creştere de 242%, în ciuda unui declin de 15% în ultimul an, generat de restricţiile impuse pe fondul coronavirusului.

„Având în vedere relaţia familiei Marriott cu Arne, executivii companiei sunt cei mai puternici din industrie şi vor avea suficiente cunoştinţe pentru a duce Marriott mai departe”, spune Chad Beynon, analist în cadrul firmei de cercetare Macquarie Research.

Într-un interviu din 2017, Sorenson a declarat că îşi petrece aproximativ 200 de zile pe an vizitând proprietăţile companiei, intenţionând la acea vreme să înăsprească nivelul de competiţie cu Airbnb, care s-a listat între timp la bursa din New York şi a obţinut o capitalizare de piaţă de trei ori mai mare decât Marriott.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO