Business Internaţional

Armata siriană a bombardat din nou localitatea Hula, din Siria. Alte 62 de persoane au murit

Armata siriană a bombardat din nou localitatea Hula, din Siria. Alte 62 de persoane au murit

Autor: Alin Constantin Pilat

31.05.2012, 10:00 670

Principala coaliţie de opoziţie, Consiliul Naţional Sirian (CNS), a acuzat Rusia că încurajează regimul lui Bashar al-Assad să comită "crime sălbatice", după ce Moscova a criticat sancţiunile diplomatice adoptate de Occident în semn de protest faţă de înteţirea violenţelor din Siria.

La Geneva, adjunctul emisarului internaţional Kofi Annan, francezul Jean-Marie Guehenno, a declarat că se aşteaptă la "gesturi concrete" din partea regimului pentru ca violenţele să înceteze, deţinuţii să fie eliberaţi iar poporul sirian să aibă acces la ajutoare umanitare.

În timp ce comunitatea internaţională nu a reuşit să ajungă la un acord în ceea ce priveşte următoarele acţiuni, represiunea condusă de regim împotriva revoltei populare şi luptele între soldaţi şi rebeli au dus la moartea altor 62 de persoane, conform militanţilor.

"Regimul ucigaş bombardează în acest moment Hula, unde un masacru a avut loc pe 25 mai, folosindu-se de tancuri şi obuze", a declarat CNS într-un comunicat.

Consiliul a făcut apel către "observatorii ONU să vină cât mai repede în Hula şi să pună presiune asupra regimului pentru ca acesta să înceteze bombardamentele, protejând astfel civilii rămâşi în acest oraş". "Locuitorii au lansat un apel de urgenţă după atacul brutal al regimului asupra oraşului lor, în special după ce armata a montat baricade, ceea ce de obicei indică debutul unui atac", a menţionat CNS.

"Satul Taldo este ţinta armelor grele şi a rachetelor lansate de trupele guvernamentale", a adăugat la rândul său Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

În total, 108 persoane, dintre care aproximativ 50 de copii, au fost ucişi în Hula, vineri şi sâmbătă, şi alte 300 au fost rănite, potrivit OSDO. Conform unui oficial al ONU, o parte dintre victime au murit din cauza exploziilor provocate de obuze, ceea ce indică o responsabilitate a Guvernului, iar o altă parte au fost ucise cu arme albe, "arătând probabila implicare a miliţiei proguvernamentale «shabbiha»". Acest masacru a provocat un protest internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO