Business Internaţional

Armata germană se arată interesată să angajeze specialişti din Uniunea Europeană

Armata germană se arată interesată să angajeze...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

27.12.2018, 16:29 150

Forţele armate germane analizează posibilitatea angajării de experţi din ţări ale Uniunii Europene ca specialişti, în condiţiile unui deficit de personal calificat, în special în domenii specializate precum cel medical sau IT, a declarat Eberhard Zorn, Inspectorul General al Bundeswher. 

Oficialul militar a declarat că forţele armate germane trebuie să "se uite în toate direcţiile într-o perioadă de deficit de personal calificat", informează site-ul postului BBC News.

Potrivit Funke Mediengruppe, Guvernul german a consultat deja partenerii europeni, iar cei mai mulţi au avut rezerve faţă de această idee, în special ţările din estul Uniunii Europene.

Totodată, Guvernul de la Berlin plănuieşte să crească bugetul alocată apărării de la 1,2% până la 1,5% din PIB în anul 2024, în pofida criticilor preşedintelui Donald Trump care s-a declarat nemulţumit că Germania nu îndeplineşte obiectivul NATO privind alocarea de 2% din PIB pentru apărare.

În anul 2014, la summitul NATO din Ţara Galilor, s-a convenit ca ţările membre ale organizaţiei să atingă, în interval de un deceniu, obiectivul de minimum 2% din PIB alocat pentru apărare.

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, a declarat joi că în acest moment sunt 182.000 de militari angajaţi în forţele armate ale ţării, urmând ca numărul acestora să crească la 203.000 în următorii şapte ani.

Generalul Zorn a declarat pentru grupul media Funke că "opţiunea" angajării de cetăţeni UE este analizată doar pentru domenii militare specializate.

Peste 900 de cetăţeni străini fac deja parte din forţele armate germane ca angajaţi civili.

Legislaţia germană stipulează clar că militarii angajaţi în Bundeswehr trebuie să deţină naţionalitate germană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO