Business Internaţional

Arianna Huffington este noua faţă publică a Uber: Ea va avea sarcina de a vinde povestea conform căreia Uber se poate schimba

Arianna Huffington este noua faţă publică a Uber: Ea...

Autor: Corina Zamfir

04.07.2017, 11:13 536

Arianna Huffington, în vârstă de 66 de ani, este noua faţă publică a Uber, după ce cofondatorul companiei americane, Travis Kalanick, a demisionat din funcţia de director executiv, în urma unor presiuni din partea acţionarilor, scrie Financial Times.

Compania a trecut de la o criză la alta, dar abilităţile Ariannei Huffington par a fi cele mai potrivite pentru sarcina de a vinde povestea conform căreia Uber se poate schimba.

Pe măsură ce Uber îşi va reconstrui poziţiile de vârf, Arianna Huffington va ocupa o poziţie centrală. Ea se află în subcomisia de conducere care efectuează căutarea unui nou director executiv, subcomisie care supraveghează şi punerea în aplicare a raportului fostului avocat general al SUA, Eric Holder.

Când Arianna Huffington a fost invitată să se alăture consiliului de administraţie al Uber, ea şi directorul executiv Travis Kalanick au vorbit mai mult de patru ore, iar ea i-a pregătit o omletă.

Gestul a fost ridiculizat de către cei din interiorul Uber, care îl văd ca pe un stereotip sexist. Dar povestea dezvăluie, de asemenea, prietenia strânsă care a apărut între Arianna Huffington, în vârstă de 66 de ani, şi Travis Kalanick, 40 de ani.

Relaţia lor a fost esenţială pentru modul în care evenimentele de la Uber au decurs în ultimele săptămâni.

Când investitorii l-au atacat pe Kalanick cerându-i demisia, Arianna Huffington a fost cea care a fost chemată pentru consiliere. "Am simţit că nici el, nici compania nu ar trebui să treacă printr-o luptă publică prelungită. Dar a fost în întregime decizia sa ", a declarat ea pentru Financial Times.

"Dacă Travis ar fi luptat cu investitorii, aţi fi avut un război civil şi ea a contribuit la prevenirea acestui lucru", a spus un acţionar.

"În calitate de singura femeie din board, a fost important să mă pun la dispoziţia angajaţilor, să ascult şi să precizez că boardul va fi cu picioarele pe pământ şi că ne-am angajat în schimbări fundamentale. Acestea au fost, de asemenea, probleme pe care le-am scris şi despre care am vorbit foarte mult", a spus Arianna Huffington

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO