Business Internaţional

Arctica fierbe: Regiunea se încălzeşte de două ori mai rapid decât media globală. Un oraş siberian a înregistrat temperaturi de 38 grade Celsius în iunie

Arctica fierbe: Regiunea se încălzeşte de două ori...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2020, 16:31 273

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a avertizat vineri că temperaturile în Siberia au fost cu 10 grade Celsius peste medie în luna iunie, în contextul în care regiunea Arctica a fost cuprinsă de incendii devastatoare, iar gheaţa s-a topit accelerat în mai multe zone, potrivit CNBC.

„Arctica se încălzeşte de două ori mai rapid decât media globală, ceea ce afectează populaţiile şi ecosistemele din zonă şi va avea repercursiuni la nivel global”, a declarat Petteri Taalas, secretar-general, OMM.

Valul siberian de căldură şi temperaturile record din regiunea Arctia nu ar fi fost posibile fără schimbările climatice provocate de acţiunile oamenilor, conform unui studiu realizat recent de Word Weather Attribution.

Temperaturile în oraşul siberian Verkhoyansk au atins un nivel record de 38 grade Celsius în luna iunie.

Regiunea Arctica a înregistrat cele mai mari temperaturi anuale din istorie în perioada 2016-2019, iar 2020 este preconizat a fi un an cu temperaturi chiar mai ridicate.

„Ce se întâmplă în Arctica nu va rămâne în Arctica. Polii influenţează vremea şi condiţiile climatice în zone în care locuiesc sute de milioane de oameni”, a spus Taalas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO