Business Internaţional

Arabii investesc in DaimlerChrysler

31.01.2005, 00:00 14



Dubai Holding, unul din cele mai mari grupuri din Orientul Mijlociu, a cumparat un pachet de actiuni in valoare de 1 miliard de dolari (776,5 milioane de euro) la DaimlerChrysler, informeaza Bloomberg. Grupul de stat Dubai a devenit astfel al treilea mare actionar al companiei germano-americane.



Tranzactia a fost anuntata de catre presedintele executiv al companiei Dubai, Mohammed al Gergawi, si a fost confirmata de catre purtatorul de cuvant al DaimlerChrysler, Thomas Froehlich. "Aceasta tranzactie este binevenita, deoarece Dubai este un investitor serios pe termen lung", a declarat Froehlich. Conform estimarilor Bloomberg, Dubai detine acum 2,2% din grupul DaimlerChrysler.



Producatorul auto german incearca in acest fel sa opreasca scaderea veniturilor inregistrata in ultimii trei ani. Juergen Schrempp, presedintele executiv al DaimlerChrysler spera ca majorarea vanzarilor Chrysler sa compenseze scaderea inregistrata la Mercedes Compania a fost creata in mai 1998, cand grupul german Daimler-Benz a cumparat producatorul american Chrysler pentru 43 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO