Business Internaţional

Aproape jumătate din bogaţii din China vor să plece din ţară

Aproape jumătate din bogaţii din China vor să plece...

Autor: Oana Stupinean

21.09.2014, 16:00 961

Aproape jumătate din bogaţii Chinei iau în considerare mutarea într-o altă ţară în mai puţin de 5 ani, potrivit unui raport al băncii britaniceBarclays. Intervievarea a peste 2,000 de persoane din întreaga lume, toţi cu o avere de peste 1,5 milioane de dolari a relevat faptul că bogaţii Chinei sunt mai dispuşi să părăsească ţara, decât alte persoane bogate din alte regiuni.

În următorii 5 ani, 47% din milionarii Chinei plănuiesc să părăsească ţara, în Singapore doar 23% din bogaţii statului insular ar emigra, iar în Hong Kong se înregistrează un procent de doar 16% din cei care ar abandona regiunea.

O cincime din milionarii din Marea Britanie intenţionează să emigreze, în timp ce în SUA 5% din bogaţi ar părăsi ţara, notează South China Morning Post.

Îmbunătăţirea sistemului educaţional şi perspectivele asupra job-urilor sunt principalele carenţe pe care 78% din respondenţii la studiu le indică. Destinaţiile favorite pentru 18% dintre respondenţi sunt Statele Unite ale Americii şi Europa.

“Realitatea este că majoritatea milionarilor chinezi îşi consolidează averile în China”, spune Liam Bailey, aflat la conducerea cercetării realizate de compania de cercetare,  Knight Frank din Londra. “ Deci, pentru motive de business, milionarii vor trebui să fie relativ aproape.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO