Business Internaţional

La aproape un an de la debutul pandemiei, lumea nu se poate pune de acord în privinţa unui tratament. Un raport al OMS avertizează că remdesivirul nu ar reduce de fapt rata de mortalitate în rândul bolnavilor de COVID-19

La aproape un an de la debutul pandemiei, lumea nu se...

Autor: Eduard Ivanovici

17.10.2020, 10:00 156

Un studiu clinic a scos la iveală faptul că tratamentul cu Remdesivir al celor de la Gilead Sciences nu are niciun impact asupra supravieţuirii pacienţilor cu coronavirus, transmite MarketWatch.

Remdesivirul este un antiviral care a primit autorizaţie din partea autorităţilor din Statele Unite pe baza unor date clinice care au arătat că medicamentul reduce semnificativ timpul de recuperare al pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

Însă medicamentul nu a reuşit să reducă rata de mortalitate. Un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că medicamentele cu remdesivir, hidroxiclorochină, kaletra şi interferon nu au produs rate diferite de mortalitate şi nu au redus nevoia de ventilaţie pentru aproximativ 11.000 de pacienţi.

Acţiunile Gilead au scăzut cu 3% anul acesta, în timp ce acţiunile AbbVie, grupul care produce medicamentul kaletra, au înregistrat un declin de 3,7%.

Grupul farmaceutic a raportat în T3 un plus semnificativ de vânzări în ciuda obstacolelor generate de COVID-19. Vânzările trimestriale ale companiei au crescut cu 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 21,1 miliarde de dolari, fiind alimentat de cererea pentru medicamente fără reţetă, precum paracetamolul.

Anunţul a venit la o zi după ce compania a anunţat întreruperea temporară a studiilor clinice pentru vaccinul de combatere a coronavirusului din cauza unei boli inexplicabile a unui participant la studiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO