Business Internaţional

Apple vrea să depăşească graniţele fabricării telefoanelor mobile: Care este noua industrie pe care gigantul american îşi propune să o domine

Apple vrea să depăşească graniţele fabricării...

Autor: Andreea Marin

20.08.2017, 12:23 5572

Apple va investi un miliard de dolari în conţinutul video original începând din 2018, într-o încercare de a-şi depăşi paleta de activităţi şi a trece peste graniţa fabricării telefoanelor mobile, scrie Mashable.

Bugetul este destinat pentru 10 producţii, care ar trebui să poziţioneze Apple în rândul companiilor consacrate în industria filmelor online precum HBO, Amazon sau Netflix. Apple a creat până acum două show-uri, "Planet of the Apps" şi "Carpool Karaoke", care au fost furnizate prin intermediul platformei Apple Music.

Investiţia de un miliard de dolari pe care conducerea vrea să o facă este semnificativă, dar reprezintă doar jumătate din ceea ce HBO a cheltuit pentru filmele sale anul trecut.

Diferenţa este chiar mai mare dacă comparăm banii pe care Netflix intenţionează să îi folosească pentru crearea de conţinut în 2018, compania dorind să investească 7 miliarde de dolari, de şapte ori mai mult decât Apple.

Compania Apple a intrat în casele oamenilor cu ajutorul Apple TV Box, un media player digital care trasmite clipuri video prin Internet.

Apple nu este singura companie care va investi în producţia video online. Reţelele sociale se concentrează, de asemenea, pe dezvoltarea modalităţilor de producţie şi de trasmitere video online. Astfel, Facebook, Snapchat şi Twitter îşi propun să investească în acest domeniu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO