Business Internaţional

Apple sparge pentru a doua oară un record: Pe fondul lansării iPhone 11 compania atins o capitalizare de piaţă în valoare de 1 trilion de dolari

Apple sparge pentru a doua oară un record: Pe fondul...

Autor: Iulian Tenchiu

14.09.2019, 21:59 602

Miercuri, gigantul lui Tim Cook, a spart pentru a doua oară pragul de 1 trilion de dolari în capitalizare de piaţă, pe fondul lansării de noilor deviceuri Apple de marţi. Nu este prima oară când compania atinge acest prag, compania bucurându-se de acestă realizare pentru prima oară în august 2018, scrie CNBC.

Cu toate acestea, succesul din august 2018 a fost trecător, din cauza preţului acţiunilor care a scăzut în perioada decembrie-ianuarie 2018, pe fondul vânzărilor slabe de iPhone din China realizate în perioada respectivă.

Apple nu este singurul gigant tehnologic care a atins această capitalizare de piaţă, în contextul în care market cap-ul Microsoft a fost estimat la 1.04 trilioane de dolari în această vară.

Marţi a avut loc lansarea anuală de tehnologie Apple, cu compania care şi-a obişnuit clienţii. În cadrul acesteia au fost prezentate noile modele de iPhone 11, un nou Apple Watch şi un nou iPad precum şi servicii destinate gamingului pe mobil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO