Business Internaţional

Apple discută extinderea în India a producţiei de telefoane mobile

Apple discută extinderea în India a producţiei de...

Autor: Anca Olteanu

20.12.2016, 17:41 335

Într-o scrisoare adresată guvernului luna trecută, Apple şi-a prezentat planul şi a căutat sprijin financiar pentru a înainta cu proiectul, au declarat doi oficiali guvernamentali pentru Wall Street Journal (WSJ).

O purtătoare de cuvânt a Apple nu a răspuns cererii pentru a comenta subiectul.

Fabricarea produselor la nivel local ar permite Apple să deschidă propriile magazine în India, ceea ce va ajuta construcţia brand-ului într-o ţară unde deţine mai puţin de 5% din piaţa smartphone-urilor.

Piaţa smartphone-urilor din India ar putea să o întreacă pe cea din Statele Unite, în 2017, rămânând însă pe a doua poziţie, după China, potrivit datelor firmei de cercetare IDC. Timp de mulţi ani, vânzările din China au sprijinit extinderea Apple, dar acum creşterea a încetinit. „Apple vrea să preia modelul chinez în India”, a explicat un oficial apropiat de subiect, citat de WSJ.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a spus, în luna mai, că firma nu are planuri de înfiinţare a unei fabrici în India, deşi guvernul indian a declarat, apoi, că Cook a discutat problema cu prim-ministrul Narendra Modi când s-au întâlnit în New Delhi.

În ianuarie 2016, Apple a cerut permisiunea guvernamentală de a-şi deschide propriile magazine în India.

În iunie, guvernul din India a slăbit restricţiile de investiţii străine directe în câteva sectoare, susţinând că retailerii precum Apple ar putea deschide magazine dacă ei achiziţionează 30% din materialele de producţie de la vânzătorii din India după trei ani. Totuşi, acest lucru ar putea deveni o provocare, având în vedere că în India nu sunt mulţi producători de piese de telefoane exclusiviste.

În prezent, Apple îşi vinde dispozitivele printr-o reţea de furnizori şi companii de distribuţie deţinute de India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO