Business Internaţional

Apple anunţă venituri de 26 mld. dolari, cu 4 mld. peste aşteptările analiştilor: Preţul unei acţiuni a atins pragul de 400 de dolari în ziua în care Statele Unite au raportat cea mai mare scădere economică de la Marea Depresiune încoace

Apple anunţă venituri de 26 mld. dolari, cu 4 mld....

Autor: Eduard Ivanovici

31.07.2020, 11:53 282

Capitalizarea de piaţă a companiei Apple a crescut cu 100 de miliarde de dolari în condiţiile în care majoritatea analiştilor anticipau o scădere a veniturilor în al doilea trimestru. În ciuda crizei generate de pandemie, gigantul american a înregistrat venituri de peste 26 de miliarde de dolari între lunile aprilie şi iunie, cu 4 miliarde peste estimările iniţiale ale analiştilor, potrivit Financial Times.

Aproape 60% din vânzările totale ale companiei au venit din pieţele internaţionale, acţiunile atingând un nou nivel record de peste 400 de dolari în aceeaşi zi în care Statele Unite au raportat cea mai mare scădere economică de la Marea Depresiune încoace.

Profitul operaţional al companiei a crescut în perioada mai-iunie cu 13% până la 13,1 miliarde de dolari. Între timp, vânzările din prima jumătate a anului au crescut cu 6% până la 118 miliarde de dolari, în ciuda faptului că Apple a fost nevoit să închidă majoritatea magazinelor la nivel global pe măsură ce numărul de infecţii cu coronavirus a continuat să crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO