Business Internaţional

Apple a pierdut 81 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă înainte de lansarea primelor iPhone-uri cu 5G

Apple a pierdut 81 de miliarde de dolari din valoarea de...

Autor: Eduard Ivanovici

14.10.2020, 14:23 693

Acţiunile Apple au scăzut cu 4% înainte de lansarea ultimelor iPhone-uri, conform Business Insider.

Gigantul din Silicon Valley şi-a dezvăluit ieri ultima gamă de smartphone-uri cu conectivitate 5G. Acţiunile au început să scadă înainte de eveniment, continuând să se reducă şi după lansarea oficială a noilor iPhone-uri. Astfel, preţul unei acţiuni a ajuns la 119,65 dolari, iar Apple a pierdut 81 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă. Pierderile ajungeau la 2,7% la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare.

Chiar dacă evenimentul a adus o serie mult aşteptată de completări pentru ultima generaţie de iPhone-uri, unele elemente ale lansării au stârnit controverse în rândurile consumatorilor. De exemplu, Apple a eliminat pentru prima dată din cutie căştile şi încărcătorul, compania declarând că excluderea reprezintă un pas major către atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon.

Precomenzile pentru iPhone 12 şi 12 Pro încep pe 16 octombrie, iar telefoanele vor fi disponibile de pe 23 octombrie. iPhone 12 Mini şi 12 Pro Max vor fi disponibile din 13 noiembrie, iar preţurile pentru cele patru modele sunt cuprinse între 649 şi 1.399 de dolari.

În prezent, există la nivel mondial aproximativ 950 de milioane de iPhone-uri. Valoarea de piaţă a Apple este de 2,1 trilioane de dolari, în timp ce preţul unei acţiuni ajunge la 121,1 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO