Business Internaţional

Apple a donat 20 de milioane de măşti şi va produce un milion de scuturi faciale pe săptămână, spune CEO-ul companiei Tim Cook

Apple a donat 20 de milioane de măşti şi va produce un...

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2020, 23:53 218

În timp ce instituţiile medicale din întreaga lume se confruntă cu un deficit de echipamente de protecţie, gigantul tech Apple a donat peste 20 de milioane de măşti faciale şi a început să producă un milion de scuturi faciale pe săptămână, a spus CEO-ul companiei Tim Cook, potrivit MarketWatch.

„Este într-adevăr un efort global, şi lucrăm continuu şi îndeaproape cu guvernele pentru a ne asigura că donaţiile merg în locuri unde este neapărată nevoie, a spus Cook într-un video postat pe Twitter.

Cook a declarat că Apple a lansat un program care include designerii, inginerii şi furnizorii din interiorul companiei într-un efort comun de producere şi livrare de scuturi faciale către cadrele medicale.

Primul transport de scuturi faciale a fost livrat săptămâna trecută către unele spitale din Silicon Valley. Scuturile sunt făcute din plastic şi pot fi asamblate în mai puţin de două minute, a adăugat Cook.

„Plănuim să transportăm un milion de bucăţi până la sfârşitul săptămânii şi peste un milion pe săptămână de acum încolo” a declarat Cook, adăugând că Apple lucrează cu cadre medicale de pe întreg teritoriul ţării pentru a trimite echipamentele acolo unde nevoie. De asemenea, Apple speră să înceapă distribuţia şi în afara Statelor Unite.

Producătorul de maşini electrice Tesla, un al gigant de pe Silicon Valley, a declarat că inginerii din cadrul companiei lucrează la crearea unor ventilatoare făcute în mare parte din piesele cu care sunt asamblate maşinile companiei. Tesla a garantat că va dona ventilatoarele către spitalele din Statele Unite şi intenţionează să folosească fabrica din New York pentru a le produce.

„Încă avem multe de făcut, dar dăm tot ce avem mai bun pentru a ne asigura că îi putem ajuta pe oameni”, a declarat un inginer din cadrul Tesla.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO