Business Internaţional

Apar cateva semne de insanatosire

Apar cateva semne de insanatosire
23.07.2009, 17:34 21

Pretul materiilor prime continua sa creasca. Pretul minereului de fier cu livrare imediata (spot) se apropie de 100 de dolari (70,5 euro) pe tona, mult peste nivelul la care companiile de profil din Japonia, Coreea de Sud sau Europa au incheiat contractele de vanzare, scrie Financial Times. Majorarea pretului a schimbat estimarile bancilor, care au publicat rapoarte prin care anunta ca pretul de referinta al minereului de fier, negociat anual, va creste puternic in 2010. Saptamana aceasta, pretul minereului de fier cu livrare imediata a urcat la 93 de dolari (65,5 euro) pe tona. "Piata merge in sus, in sus si tot in sus", a spus un broker londonez de pe piata minereului de fier.

 

Exporturile Japoniei si-au incetinit ritmul de scadere. Acesta este un semnal al faptului ca pachetul de stimulare economica lansat de guvernul de la Tokio incepe sa dea roade, scrie BBC News. Exporturile Japoniei au scazut luna trecuta cu 35,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa performantele sunt mai bune in comparatie cu mai, cand declinul a fost si mai accentuat, de 40%. In conditiile in care si importurile s-au redus, Japonia a afisat in iunie un excedent comercial de circa 3,8 mld. euro. Economia Japoniei s-a contractat in primul trimestru cu 14,2%, inregistrand cel mai dramatic declin din istoria sa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO