Business Internaţional

Anunţul Grupului de Comunicare Strategică: de luni, cetăţenii care intră în ţară nu mai trebuie să completeze declaraţia epidemiologică

Anunţul Grupului de Comunicare Strategică: de luni,...

Autor: Petru Mazilu

18.12.2021, 13:36 659

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că începând de luni, 20 decembrie, cetăţenii care intră în România nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţia epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital.

Formularul digital de intrare (PLF) în România va scurta timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetăţenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, anunţă reprezentanţii GCS.

PLF va intra în vigoare începând de luni, 20 decembrie, şi va putea fi completat electronic în aplicaţia https://plf.gov.ro începând cu 19 decembrie pentru ca toţi cetăţenii care vin în ţară să aibă suficient timp să îl acceseze.

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărţii de identitate/paşaport, va permite afişarea datelor din formular în aplicaţia informatică a Poliţiei de Frontieră.

Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD şi Poliţia de Frontieră pentru validarea datelor de identitate şi Corona-forms, aplicaţia unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau ontroduse în carantină.

Documentul este utilizat deja în 18 state membre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO