Business Internaţional

Anunţul făcut de McDonald's la numai o zi după ce a dat undă verde ieşirii din România: Vrea să deschidă peste 60 de restaurante în Rusia în 2016

Anunţul făcut de McDonald's la numai o zi după ce a...

Autor: Anca Dumitrescu

25.01.2016, 14:37 2361

"Industria restaurantelor a stagnat de la începutul lui 2015, dar am înregistrat o creştere semnificativă a cotei de piaţă, datorită continuării extinderii", a declarat Hamzat Hasbulatov, directorul general al McDonald's în Rusia.

Hasbulatov a spus că McDonald's a ajustat serios modelul de afaceri după sancţiunile impuse de statele occidentale Rusiei şi devalorizarea rublei, care au pus presiune asupra marjei de profit.

"Dezvoltarea furnizorilor locali a jucat un rol mare în susţinerea profitabilităţii noastre", a spus Hasbulatov.

În 2016, cheltuielile de capital se vor concentra pe modernizare, continuarea investiţiilor şi deschiderea de noi magazine.

Compania americană, prezentă în Rusia de 26 de ani, a mărit constant ponderea furnizorilor locali în total, la 85%.

Reprezentanţii McDonald's au sperat ca aprovizionarea să aibă loc integral pe piaţa rusă, pentru a reduce impactul variaţiei cursului valutar şi al interdicţiei importurilor de alimente.

În 2015, McDonald’s a deschis 59 de restaurante în Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO