Business Internaţional

Ce anunţă Joe Biden în primul său discurs după ce a fost ales preşedinte al Statelor Unite ale Americii: Am vrut această funcţie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui structura acestei naţiuni, clasa de mijloc, pentru a face din nou America respectată în lume, pentru a ne uni cu toţii aici, acasă

Autor: Mihai Draghici

08.11.2020, 11:20 664

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Joseph Biden, a pledat pentru unitate în primul discurs după confirmarea victoriei, subliniind că vrea reconstruirea structurii naţiunii şi recâştigarea respectului ţării pe plan internaţional.

"Cetăţenii acestei naţiuni s-au pronunţat şi ne-au oferit o victorie clară, o victorie convingătoare. În această seară, observăm peste tot în naţiunea noastră bucurie, speranţă, o nouă cale pentru o nouă zi; am o atitudine umilă pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Joseph Biden într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Wilmington din Delaware.

"Mă angajez să fiu un preşedinte care va încerca să nu genereze diviziuni, ci să unească. Am vrut această funcţie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui structura acestei naţiuni, clasa de mijloc, pentru a face din nou America respectată în lume, pentru a ne uni cu toţii aici, acasă", a adăugat Joe Biden.

Joseph Biden a subliniat că înţelege dezamăgirea susţinătorilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump. "Înţeleg dezamăgirea, şi eu am pierdut de câteva ori, dar haideţi să ne acordăm o şansă. A venit vremea să renunţăm la retorica dură. (...) Trebuie să ne ascultăm unii pe alţii, să încetăm să ne tratăm oponenţii ca inamici. Este vremea să vindecăm America. Voi munci din greu atât pentru cei care nu au votat cu mine, cât şi pentru cei care m-au votat", a subliniat preşedintele-ales al SUA.

"Trebuie să restabilim sufletul Americii. În seara aceasta, întreaga lume priveşte America, iar eu cred că, în momentele noastre cele mai bune, America este o lumină de ghidare pentru întreaga lume. Vom conduce nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru. Trebuie să fim naţiunea despre care ştim că putem fi. O naţiune unită, o naţiune mai puternică, o naţiune vindecată. Statele Unite ale Americii. Doamnelor şi domnilor, nu a existat niciodată vreun lucru pe care să încercăm să îl facem şi să nu putem", a continuat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA a dat asigurări că prima sarcină va fi aducerea sub control a pandemiei. "Este singurul mod prin care putem reveni la viaţa normală. Luni, voi crea un grup format din oameni de ştiinţă de prim rang, din experţi, consilieri de tranziţie, pentru a ajuta la punerea în practică a planului Joe Biden - Kamala Harris începând din 20 ianuarie 2020", a precizat Biden.

Harris Kamala devine prima femeie vicepreşedinte american.

Kamala Harris, senator american din California şi fost candidat la preşedinţie, a făcut istorie când a fost aleasă vicepreşedinte al Statelor Unite.

Victoria ei reprezintă o premieră având în vedere că va fi prima femeie, prima femeie de culoare, prima femeie indian-americană şi prima femei fiică a unor imigranţi care va fi învestită în funcţia de vicepreşedinte, scrie The New York TImes.

Pe parcursul campaniei sale, Kamala Harris s-a confruntat atât cu atacuri rasiste, cât şi cu atacuri sexiste din partea conservatorilor - inclusiv a preşedintelui Trump - care au refuzat să-i pronunţe corect numele.

Fiica unui tată jamaican şi a unei mame indiene, Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, întruchipează viitorul unei ţări care creşte din ce în ce mai rasial în fiecare an. Ea a adus în cursă un stil de campanie mai puternic decât cel al preşedintelui ales, Joseph R. Biden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO