Business Internaţional

Anunţ uriaş făcut de Pfizer. Ştirea a făcut înconjurul lumii

Anunţ uriaş făcut de Pfizer. Ştirea a făcut...

Autor: Mihaela Ionita

20.11.2021, 19:07 13703

Pfizer a semnat un acord cu un grup sprijinit de ONU pentru a permite altor producători să fabrice pastila sa experimentală împotriva COVID-19, o măsură care ar putea face ca tratamentul să fie disponibil pentru mai mult de jumătate din populaţia lumii.

Într-o declaraţie emisă marţi, Pfizer a transmis că va acorda o licenţă pentru pastila sa antivirală către Medicines Patent Pool, cu sediul la Geneva, care va permite companiilor de medicamente generice să producă pilula pentru a fi utilizată în 95 de ţări, reprezentând aproximativ 53% din populaţia lumii, potrivit NBC News.

Acordul exclude unele ţări mari care au suferit epidemii devastatoare de coronavirus. De exemplu, în timp ce o companie farmaceutică braziliană ar putea obţine o licenţă pentru a produce pilula pentru export în alte ţări, medicamentul nu ar putea fi produs în mod generic pentru a fi utilizat în Brazilia.

Cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că faptul că înţelegerea a fost încheiată chiar înainte ca pilula Pfizer să fie autorizată oriunde, ar putea ajuta la încheierea mai rapidă a pandemiei.

„Este destul de semnificativ faptul că vom putea oferi acces la un medicament care pare a fi eficient şi care tocmai a fost dezvoltat, la mai mult de 4 miliarde de oameni", a declarat Esteban Burrone, şef de politică la Medicines Patent Pool.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO