Business Internaţional

Angela Merkel doreşte cooptarea unor miniştri tineri în noul Guvern

Angela Merkel doreşte cooptarea unor miniştri tineri...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

12.02.2018, 08:54 27

"Trebuie să ne asigurăm că sunt luaţi în considerare nu numai cei peste 60 de ani, ci şi tinerii. Acum trebuie să arătăm că putem începe cu o nouă echipă", a spus Merkel, într-un interviu pentru televiziunea germană ZDF.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) are la dispoziţie şase funcţii de ministru, în urma acordului semnat cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru o nouă coaliţie guvernamentală.

Angela Merkel a precizat că numele miniştrilor vor fi stabilite în cadrul congresului CDU din 26 februarie.

Mai mulţi membri ai Uniunii Creştin-Democrate se tem că disciplina fiscală impusă de către fostul ministru de Finanţe Wolfgang Schauble s-ar putea încheia, după ce funcţia ministerială va fi preluată de către Partidul Social-Democrat.

Cancelarul german a încercat să-i liniştească pe critici. "Vreau să spun că noi trebuie să aprobăm toate politicile, astfel că ministrul de Finanţe nu poate face pur şi simplu tot ce vrea", a spus Merkel pentru ZDF.

Social-democratul Olaf Scholz, care are şanse mari să fie numit ministru de Finanţe, a declarat că Germania nu ar trebui să le spună altor ţări europene cum să îşi gestioneze economia şi că s-au făcut greşeli în acest domeniu.

Membrii Partidului Social-Democrat urmează să se pronunţe prin vot, până pe 2 martie, dacă acceptă ori nu coaliţia guvernamentală cu formaţiunea cancelarului în exerciţiu Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Liderul SPD, Martin Schulz, a declarat imediat după scrutinul parlamentar din septembrie 2017 că formaţiunea sa va trece în opoziţie şi că nu va face parte dintr-un guvern condus de către Angela Merkel. Ulterior, formaţiunile CDU şi CSU au început să negocieze o nouă coaliţie guvernamentală, pentru a fi evitate alegerile parlamentare anticipate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO