Caută doar în titlu
Business Internaţional

Angel Gurría, secretarul-general al OCDE: Avem nevoie de ceva ambiţios ca planul Marshall şi vizionar ca New Deal-ul lui Roosvelt, dar la nivel global

Angel Gurría, secretarul-general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a notat într-un mesaj public al organizaţiei că lumea are nevoie de un răspuns ambiţios la nivel global pentru a trece peste criza economică generată de pandemia COVID-19.

Gurría a descris pandemia ca fiind „a treia şi cea mai mare criză economică, financiară şi socială din secolul 21”, după atacurile din 11 septembrie 2001 şi criza financiară din 2008, potrivit FT.

Abordarea pe care el o propune necesită cooperare pe toate planurile, ceea ce implică o colaborare a guvernelor globale pentru cercetare, întrucât omenirea să găsească mai repede un vaccin şi tratamente. În acelaşi timp, lumea are nevoie de „un amortizor imediat”, pentru a limita efectele economice.

În acelaşi timp, el spune că băncile centrale trebuie să îşi joace rolul: să asigure funcţionarea serviciilor şi pieţelor financiare.

Secretarul-general al OCDE subliniază importanţa restaurării încrederii oamenilor şi investitorilor, ceea ce ar însemna eliminarea tensiunilor comerciale care prindeau contur înainte de criza COVID-19.

„Avem nevoie de ceva ambiţios la nivelul planului Marshall...şi viziune de tipul celei de la New Deal, dar de data aceasta la nivel global”, notează Angel Gurría.

Planul Marshall a fost un plan de reconstrucţie conceput de Statele Unite, cuprinzând programe de revenire economică pentru Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

New Deal-ul a fost un program al preşedintelui american Franklin D. Roosvelt, care a prevăzut o serie de programe, proiecte şi reforme pentru a ajuta Statele Unite să îşi revină după Marea Criză Economică, cunoscută şi drept „Great Recession”.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.