Business Internaţional

Angajaţii McDonald's se revoltă: Lucrăm pe acelaşi salariu din 2015

Angajaţii McDonald's se revoltă: Lucrăm pe acelaşi...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2018, 13:54 888

La trei ani după ce McDonald`s a anunţat că va plăti toţi angajaţii din locaţiile deţinute de corporaţie cu minim 1 dolar peste salariul minim local – de 10 dolari pe oră – mai mulţi angajaţi susţin că gigantul fast-food nu a ţinut pasul cu creşterile salariale, potrivit Bloomberg.

În aprilie 2015, după o serie de proteste majore, gigantul american a anunţat că va plăti angajaţii din cele 1.500 de locaţii deţinute de corporaţie, cu cel puţin un dolar pe oră peste salariul minim local.

„O forţă de muncă motivată duce la servicii mai bune, prin urmare, noi credem că această mutare nu este doar în beneficiul angajaţilor, ci şi în beneficiul restaurantelor”, a transmis Steve Easterbrook CEO-ul companiei în urmă cu trei ani. Începând cu 1 iulie 2015, această decizie a intrat în vigoare.

Mai mulţi angajaţi, din opt oraşe diferite, susţin în 2018 că firma a crescut doar cu un dolar salariul, aşa cum a declarat, însă din iulie 2015, salariile au rămas aproape neschimbate.

Kayla Kuper, angajată a companiei în Chicago, susţine că a fost angajată pe salariul de 11 dolari pe oră în 2015. De atunci, salariul ei a crescut în trei ani, doar la 11,4 dolari pe oră.

„Creşterea saliarială din 2015 a fost aplicabilă restaurantelor locale de la 1 iulie 2015, dar asta a fost singura promisiune, nu a existat nicio politică de viitor în această privinţă”, a declarat Terri Hickey, purtător de cuvânt la lanţului de restaurante fast-food.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO