Business Internaţional

Angajaţii de la Moscova ai JPMorgan sau Morgan Stanley părăsesc corabia

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Daniela Stoican

17.11.2014, 00:05 1710

Din ce în ce mai mulţi angajaţi care lucrează la subsidiarele din Moscova ale entităţilor străine din sectorul financiar vor să părăsească “corabia” rusă pe fondul sancţiunilor financiare şi şi-au depus “CV-uri conţinând cereri nenegociabile de a fi transferaţi la Londra”, scrie The Financial Times.

Angajaţi de la subsidiarele ruseşti ale unor bănci precum JPMorgan sau Morgan Stanley pleacă de la Moscova la birourile din Londra după ce sancţiunile Occidentului împotriva Rusiei au împotmolit afacerile din Rusia.

 „Primim din ce în ce mai multe CV-uri de la candidaţi din Moscova cu o solicitare nenegociabilă de a fi transferaţi la Londra. Par disperaţi să scape”, spune Luis Saenz, şeful departamentului de vânzări de acţiuni şi de trading din Londra al firmei moscovite BCS Financial Group. Sancţiunile americane şi europene pe fondul conflictului din Ucraina au oprit aproape complet accesul companiilor ruseşti la pieţele financiare occidentale.

Unele bănci străine prezente în Rusia se feresc să îşi reducă personalul de teama de a nu ofensa Kremlinul, aşteptându-se să fie recompensate cu mandate din partea guvernului şi a companiilor de stat odată ce sancţiunile vor fi ridicate, spune Nick Rees, country manager pentru Rusia al firmei de recrutare SThree.

„Credinţa generală este că pieţele îşi vor reveni şi că doar cei care rămân în perioadele grele vor profita”, explică el.  

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO