Business Internaţional

Anders Tegnell, arhitectul succesului suedez: 40% dintre locuitorii Stockholm-ului vor căpăta imunitate în faţa virusului până la finalul unii mai

sursa foto: Profimedia

Anders Tegnell este epidemiologistul suedez care a decis că ţara va urma o abordare lipsită de măsurile de carantină.

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2020, 14:19 405

Strategia unică a Stockholm-ului va face ca Suedia să înregistreze un al doilea val al pandemiei extrem de redus în comparaţie cu alte ţări care vor fi forţate să reimpună măsurile de carantină naţională, a explicat Anders Tegnell, arhitectul modelul suedez de combatere a Covid-19, citat de FT.

Anders Tegnell este epidemiologistul suedez care a decis că ţara va urma o abordare lipsită de măsurile de carantină.

El estimează că 40% dintre locuitorii capitalei suedeze vor fi căpătat deja imunitate în faţa Covid-19 până la finalul lunii mai, întrucât Stockholm este un oraş cu aproape 1 milion de locuitori.

„În toamnă vom avea al doilea val. Suedia va avea un nivel ridicat în ceea ce priveşte imunitatea, iar numărul de cazuri va fi probabil redus. Însă Finlanda va avea un nivel foarte redus de imunitate, spre exemplu. Va intra Finlanda în carantină totală, din nou?”, a spus Tegnell pentru FT.

Suedia şi Tegnell au primit atenţie globală, întrucât modelul lor se dovedeşte a fi un succes până acum, fiind clasat astfel şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Suedia are peste 24.600 de îmbolnăviri şi 3.040 decese, însă înregistrează peste 4.900 de vindecaţi.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO