Business Internaţional

Anatomia unui act de teatru perfect: Secretul lui Neymar prin care reuşeşte să simuleze accidentările

Anatomia unui act de teatru perfect: Secretul lui Neymar...

Autor: Răzvan Botea

06.07.2018, 13:23 1633

Starul brazilian de fotbal Neymar Jr. a fost criticat pentru faptul la un contact cu orice adversar, acesta generează rostogoliri spectaculoase şi îndelungate.

Selecţionerul echipei naţionale a Mexicului a spus că „este o adevărată ruşine pentru fotbal” şi că „nu ar trebui să existe atât de mult teatru”, însă fără să nominalizeze pe cineva, scrie The Wall Street Journal.

Este uşor de cuantificat cât de bun este Neymar când vine vorba de fotbal: a marcat două goluri la Cupa Mondială, este cel mai scump fotbalist de pe planetă, însă nu există date despre cealaltă faţetă a jocului lui Neymar.

În căutarea acestor informaţii importante, cum ar fi, de exemplu, care este poziţia preferată în momentul în care este „la pământ”, analiza urmăreşte patru meciuri ale Braziliei de la Campionatul Mondial, vizând „ieşirile” dramatice ale lui Neymar atunci când este faultat, sau atunci când simulează, în unele cazuri.

În total, Neymar a căzut de 43 de ori. Potrivit analizei WSJ, acesta a petrecut „la pământ” 8 minute şi 15 secunde în total, însă acesta este capabil să prelungească „agonia”, în special când echipa Braziliei conduce scorul.

Nicio căzătură de-a lui Neymar nu seamănă cu cealaltă. Rostogolirile sale au durat în medie 6 secunde, însă de 8 ori acesta a petrecut mai mult de 20 de secunde întins pe gazon.

Brazilia era de 5 minute şi 18 secunde la Cupa Mondială când Neymar a căzut prima oară. De când a ajuns în Rusia, cel mai lung timp în care a stat în picioare a fost de 34 de minute şi 16 secunde.

Neymar pare că este mai înclinat să „se plângă” îndelungat de loviturile primite în momentul în care meciul nu este strâns. Astfel, media timpului petrecut la pământ când meciul este egal a fost de 9 secunde, în timp ce în momentul în care Brazilia conducea scorul, timpul mediu petrecut de Neymar rostogolindu-se a fost de 15 secunde.

Cea mai frecventă zonă în care Neymar acuză dureri este zona gleznei drepte, dar au existat ocazii în care acesta acuza dureri la mâini sau cap.

La fel ca oricine care doarme, Neymar are poziţiile sale preferate. Acesta a doptat poziţia întins pe spate sau stând în şezut aproape de două ori mai des decât a doua poziţie a sa preferată, în genunchi. Câteodată acesta mai cade şi pe o parte, iar o dată a căzut pe burtă.

Cu toate acestea, Neymar a fost cel mai faultat jucător al Cupei Mondiale.

„Nu mă interesează prea mult criticile”, spune fotbalistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO