Business Internaţional

Anarhie în SUA: Mai multe state americane ridică restricţiile Covid-19, în ciuda avertismentelor experţilor

Anarhie în SUA: Mai multe state americane ridică...

Autor: Dorin Oancea

03.03.2021, 10:30 701

Mai multe state americane au anunţat marţi că reduc restricţiile instituite pentru a opri răspândirea Covid-19, în timp ce experţii din domeniul sănătăţii avertizează să nu facă acest lucru, relatează CNN.

Texas şi Mississippi, de exemplu, renunţă la purtarea măştilor şi permit firmelor să se deschidă la capacitate maximă.

Este prea devreme, spun experţii în sănătate. După ce numărul de cazuri noi a scăzut recent de la maxime fără precedent, epidemia pare să fi stagnat la un nivel ridicat - nivelurile medii ale cazurilor din ultimele şapte zile sunt la fel de ridicate ca în vara trecută. Şi există mai multe variante ale coronavirusului.

Ţara riscă să piardă „terenul câştigat cu greu” în lupta împotriva Covid-19, deoarece variante extrem de contagioase care profită de faptul că americanii se relaxează, a spus dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Preşedintele Joe Biden a spus că va exista suficient vaccin pentru fiecare adult american până la sfârşitul lunii mai, dar a avertizat: "Nu s-a terminat încă. Rămâneţi vigilenţi".

Variantele extrem de transmisibile care ameninţă să creeze o nouă creştere în SUA includ tulpina B.1.1.7, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie. CDC avertizează că ar putea deveni varianta predominantă în SUA luna aceasta.

În Louisiana, majoritatea companiilor şi restaurantelor li se va permite să crească capacitatea la 75% şi nu vor exista restricţii privind serviciile religioase începând de miercuri, a anunţat guvernatorul John Bel Edwards.

În Michigan, restaurantele se pot deschide la o capacitate de 50%, în creştere faţă de 25%, pe 5 martie, a anunţat guvernatorul Gretchen Whitmer.

Guvernatorul Texasului a eliminat obligativitatea portului măştii şi permite companiilor să se deschidă la o capacitate de 100%.

Guvernul din Kentucky Andy Beshear a anunţat că multe companii pot creşte capacitatea la 60% - inclusiv frizerii şi saloane de coafură, baruri şi restaurante, piste de bowling, centre de fitness, cinematografe şi birouri guvernamentale.

Oficialii statului Pennsylvania au anunţat că au revizuit limitele de ocupare maximă pentru evenimente interioare şi în aer liber şi au eliminat restricţiile de deplasare în afara statului. Şi în Chicago oficialii au spus că vor permite restaurantelor să funcţioneze în interior la o capacitate mai mică de 50% sau 50 de persoane, ridicând limita anterioară de 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO