Business Internaţional

Analiştii îşi înjumătăţesc estimările de creştere a profiturilor companiilor britanice

Analiştii îşi înjumătăţesc estimările de...

Autor: Catalina Apostoiu

24.08.2017, 00:00 168

Creşterea profiturilor celor mai mari companii din Marea Britanie este aşteptată să sufere mai mult de o înjumătăţire în 2018, în condiţiile accentuării temerilor pe termen lung privitoare la consecinţele economice ale divorţului Marii Britanii de Europa, relevă o analiză a estimărilor analiştilor citată de Financial Times.

Estimările mai sumbre vin după un an în care profiturile solide au contribuit la cimentarea încrederii investitorilor în companiile listate în Londra. Acestea reflectă modul în care pieţele financiare se concentrează acum asupra schimbărilor economice permanente şi încă extrem de nesigure care vor urma ieşirii Marii Britanii din UE. Multe companii spun că este prea devreme pentru a anticipa efectele Brexit.

Mai multe grupuri industriale importante au confirmat investiţii care le vor întări legăturile cu Marea Britanie, însă altele şi-au suspendat planurile invocând nesiguranţa sau se gândesc la relocare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO