Business Internaţional

Analiştii Goldman Sachs: banii lichizi vor reveni la putere în 2019

Analiştii Goldman Sachs: banii lichizi vor reveni la...

Autor: Tibi Oprea

21.11.2018, 17:36 9037

Analiştii Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci la nivel mondial, care desfăşoară activităţi de investiţii bancare, securities şi management de investiţii, consideră că în 2019 banii cash (numerar) vor reveni la putere, potrivit Market Watch.

“Previzionăm că indicele S&P 500 va aduce o rentabilitate absolută de o singură cifră în 2019. Rentabilitatea riscului ajustat va fi mai mică decât jumătate din media pe termen lung. Banii lichizi vor reprezenta o clasă de active competitivă pentru acţiuni pentru prima oară după mulţi ani”, scriu analiştii Goldman Sachs într-un studiu din 19 noiembrie.

Piaţa bull (în care preţul acţiunilor înregistrează o evoluţie ascendantă) se apropie de al zecelea an consecutiv în care a livrat investitorilor câştiguri de două cifre în 2017 şi recorduri repetate pentru indicii Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite, context în care Goldman Sachs spune că “toate lucrurile bune trebuie să ajungă până la urmă la un final”.

Analiştii Goldman prezic că în 2019 va avea loc o scădere a expansiunii economice şi a profiturilor corporative, în condiţiile în care 2018 a adus un PIB uriaş şi câştiguri mânate de reducerea taxelor corporative din administraţia Trump şi alte politici favorabile afacerilor. În plus, având în vedere ajustarea riscului asociat deţinerii de acţiuni, compania de holding bancar vede cash-ul ca o opţiune mai bună.

Potrivit Goldman, Federal Reserve va creşte ratele de dobândă de patru ori în 2018 şi de alte patru ori în următorul an, împingând fondurile federale la o rată de 3,25%-3,5% până la finalul lui 2019, de la 2%-2,25% în prezent. Astfel, analiştii prevăd o creştere a obligaţiunilor cu scadenţa la 10 ani de 3,5%. Asta s-ar traduce prin randamente mai mari pentru aşa-numitele titluri de stat pe termen scurt şi alte finanţări de pe piaţa monetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO