Business Internaţional

Ana Bogan s-a calificat în turul 2 al turneului de la Roland Garros

Ana Bogan s-a calificat în turul 2 al turneului de la...

Autor: Andrei Pal, Mediafax

30.05.2018, 10:07 89

Eleva lui Gabriel Moraru a vorbit în această seară despre modul în care a reuşit să se impună în faţa unei jucătoare cu un stil extrem de agresiv.
"Clar, sunt foarte fericită şi am avut parte de un meci foarte puternic pentru primul tur. Ştiam că este o adversară dificilă şi că este determinată, este îndrăzneaţă, este mai tânără decât mine şi a avut rezultate excepţionale anul trecut. Deci mă aşteptam să fie un meci dificil. Sunt foarte fericită că sunt în al doilea tur, evident, şi aştept cu nerăbdare chiar şi meciul de dublu de mâine, pentru că este pentru prima dată când voi juca dublu la un turneu de Mare Şlem", a dezvăluit jucătoarea din Sinaia, Ana a vorbit apoi despre componenta tehnică a partidei. "În primul set am jucat foarte bine, am avut foarte puţine greşeli, am fost foarte agresivă, am luat mingea devreme, îi luam ei din timp. Iar în setul al doilea cred că am înmuiat puţin jocul, iar ea a scos mult mai multe mingi, iar în setul al treilea eram foarte încordată, simţeam cum se apropie victorie şi începusem să mă gândesc la asta în loc să mă gândesc cum să joc următoarele puncte. De fiecare dată când avea avantaj, eu mă motivam şi mai tare şi am ţinut cu dinţii de game-ul ăla", a continuat eleva lui Gabriel Moraru.

În turul al doilea, Ana o va întâlni pe experimentata nemţoaică Angelique Kerber, jucătoare pe care nu a întâlnit-o vreodată."Eu cred că va fi puţin diferit faţă de ce a fost astăzi. Kerber este o jucătoare care dă destul de plat, are o anumită tactică pe care o aplică în meciuri, o să fiu atentă la chestia asta. Vorbesc şi cu Gabi, cu antrenorul meu. Se uită şi el mereu şi îmi spune anumite lucruri pe care le am de făcut, dar nu sunt lucruri bătute în cuie pentru că adversara poate să schimbe, să joace şi ea altceva cu mine, dar sunt nişte informaţii pe care le am acolo şi aş putea să le folosesc dacă va fi nevoie. A fost un an mai dificil pentru că m-am luptat cu mici accidentări faţă de anul trecut, când am jucat fiecare turneu în parte. La începutul anului am ratat Miami din cauza spatelui, iar acum am ratat Roma şi Nurnberg din cauza cotului. A fost un an mai greuţ din punctul ăsta de vedere, dar sunt sigură că va fi mult mai bine în viitor", a conchis Ana Bogdan.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO