Business Internaţional

Amundi are un nou CEO: Yves Perrier, care a transformat firma în cel mai mare manager de active din Europa, se retrage în mod oficial şi va ocupa funcţia de preşedinte al companiei

Yves Perrier a condus Amundi timp de peste 10 ani. Poziţia de CEO va fi ocupată de Valerie Baudson începând cu data de 10 mai

Yves Perrier a condus Amundi timp de peste 10 ani. Poziţia de CEO va fi ocupată de Valerie Baudson începând cu data de 10 mai

Autor: Eduard Ivanovici

10.02.2021, 13:26 170

Yves Perrier a anunţat că va renunţa la funcţia de CEO al Amundi, după ce a condus compania timp de zece ani şi a transformat-o în cel mai mare manager de active din Europa, notează Bloomberg.

Perrier, în vârstă de 67 de ani, va deveni preşedintele firmei pe care a condus-o de-a lungul ultimului deceniu, în timp ce poziţia de CEO va fi ocupată de Valerie Baudson, şeful diviziei dedicate pieţei de capital.

Sub conducerea lui Perrier, Amundi a reuşit să îşi dubleze activele şi să ajungă la 1.730 de miliarde de euro. Schimbarea CEO-ului, care va intra în efect pe 10 mai, a fost anunţată în condiţiile în care compania a stabilit un nou record al profiturilor în T4/2020, iar fluxul de cash al clienţilor – 14,4 miliarde de euro – a reuşit să se încadreze peste estimările lansate de Bloomberg.

Acţiunile Amundi au crescut cu până la 3,9% în primele ore ale şedinţei de tranzacţionare ale Bursei de la Paris.

Perrier a condus oferta publică iniţială (IPO) din 2015 şi a continuat procesele de extindere printr-o serie de achiziţii, incluzând aici cumpărarea grupului Pioneer Investments de la UniCredit, într-o afacere estimată la 3,5 miliarde de euro.

Mai mult, compania şi-a îmbunătăţit afacerile din Spania prin achiziţia diviziei de gestionare a activelor din cadrul Banco de Sabadell şi s-a extins în Asia prin-o nouă filială din China.

Preţul unei acţiuni Amundi ajunge până la această oră (13:28) la 67,5 euro, în timp ce capitalizarea firmei depăşeşte 13,6 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO