Business Internaţional

Americanii vor ca prima zi de după Super Bowl să fie sărbătoare legală

Americanii vor ca prima zi de după Super Bowl să fie...

Autor: Cătălina Butan

03.02.2013, 17:30 179

Deţinătorul unui site de ştiri sportive din America propune ca prima zi de după Super Bowl să fie sărbătoare legală, scrie Mashable.com.

Josh Moore, cel care deţine site-ul 4for4.com, a scris o petiţe pe site-ul guvernului whitehouse.gov, în care şi-a exprimat punctul de vedere. "Se pare că în fiecare an, vorbim despre cât de mulţi oameni privesc SuperBowl şi despre tot la fel de mulţi oameni care nu vor să meargă la muncă a doua zi ", a spus Moore.

Moore a strâns aproape 10.000 de semnături de când a postat petiţia online. Dacă numărul de susţinători va ajunge la 100.000 până la 23 februarie, va primi un răspuns oficial din partea administraţiei prezidenţiale.

Deşi Moore este conştient că ideea sa este departe de a deveni realitate, nu se sfieşte să prezinte avantajele unei astfel de măsuri. Moore consideră că această zi liberă naţională ar consolida relaţiile între colegii de muncă şi ar spori productivitatea pentru zilele imediat precedente.

"Pornesc de la ideea că ziua de după Super Bowl este una dintre cele mai puţin productive zile din an, alături de zilele de după Crăciun şi Anul Nou.

În acest moment, mai este nevoie de 89.000 de semnături pentru ca petiţia să fie eligibilă pentru un răspuns oficial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO