Business Internaţional

Americanii ţintesc vânzări de armament de 46 mld. dolari în acest an

Americanii ţintesc vânzări de armament de 46 mld. dolari în acest an

Autor: Gabriel Razi

12.06.2011, 18:38 195

Washington-ul vizează vânzări deechipament şi servicii militare de 46 de miliarde de dolari, dedouă ori mai mult ca în anul anterior, scrie DefenseNews.

"Din 2005 până în 2010 am livratechipamente şi servicii militare în valoare de 96 de miliarde dedolari către ţările partenere", a declarat William Landay, directoral Agenţiei pentru Cooperare în domeniul Apărării şi Securităţii,instituţie care funcţionează pe lângă Departamentul Apărării şieste responsabilă de transferurile de echipamente militare cătreţările partenere ale Statelor Unite.

Afacerile cu armament derulate deamericani au crescut în ultimii zece ani de patru ori în condiţiileîn care în 2000 vânzările de echipament militar ale Statelor Unitese cifrau la 10 miliarde de dolari.

În prezent, Washington-ul are înderulare 13.000 de contracte de vânzare de echipament militare cu165 de ţări în valoare totală de 327 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO