Business Internaţional

Americanii nu-l mai vor pe Obama. Cota de popularitate i-a scăzut pentru prima dată sub 40%

Barack Obama, în pană de popularitate. Cota i-a scăzut pentru prima dată sub 40%

Autor: Alexandra Fusoi

15.08.2011, 13:33 280

Cota de popularitate a preşedintelui american, Barack Obama, a scăzut, pentru prima dată, sub 40%, potrivit unui sondaj Gallup publicat duminică, citat de AFP.

Conform sondajului, numai 39 la sută dintre americani aprobă acţiunile preşedintelui, în timp ce 54% se declară nemulţumiţi de acestea.

Rezultatul este cel mai slab înregistrat de Barack Obama de la venirea la Casa Albă, afirmă presa americană.

Cota de popularitate a preşedintelui american, candidat pentru un al doilea mandat în 2012, înregistrase o creştere, ajungând la 53 la sută, în săptămânile de după moartea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, ucis în mai de un comando american în Pakistan.

Ulterior, popularitatea a scăzut în mod constant, odată cu publicarea statisticilor privind situaţia economiei americane şi a deciziei agenţiei Standard&Poor's de a reduce ratingul Statelor Unite.

Sondajul a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 1.500 de persoane, în perioada 11 - 13 august şi are o marjă de eroare de plus/minus trei puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO