Business Internaţional

Americanii învaţă la muzeu cum să devină buni administratori financiari

Americanii învaţă la muzeu cum să devină buni administratori financiari

Autor: Alina Dan - Mediafax

19.10.2012, 12:11 556

Vedetă media şi autoare a celor mai bine vândute cărţi despre administrarea finanţelor personale, Orman a descris noua expoziţie pe teme financiare drept "o extensie a muncii sale de o viaţă în calitate de consilier financiar şi un mod inovativ de a-i învăţa pe oameni despre bani".

Expoziţia interactivă multimedia, numită "Economia: Money Matters", va fi vernisată în toamna anului viitor la Chicago, urmând să fie itinerată pe plan naţional timp de cinci ani.

Lucrările de artă vor fi expuse atât în muzee de ştiinţă, cât şi muzee de istorie naturală, ideea ineditei expoziţii apărând cu mai mulţi ani în urmă, potrivil lui Gail Vida Hamburg, care a gândit conceptul expoziţiei şi l-a dezvoltat.

"Am descoperit un studiu despre grijă, stres şi depresie legate mai degrabă de existenţa banilor decât de lipsa lor... Mi-am dat seama că aş putea sintetiza toate aceste informaţii într-o expoziţie multimedia şi interactivă", spune Hamburg.

Aceasta este autoarea celebrei expoziţii Body Worlds, alcătuită din corpuri umane conservate.

Expoziţia "Money Matters" va cuprinde 7.000 de metri pătraţi de galerii în care vor fi prezentate diferite faze financiare, scopul acesteia fiind acela de a-i instrui atât pe adulţi, cât şi pe copii cu privire la modul optim de administrare a finanţelor personale, dar şi de a educa populaţia în spirit economic.

"Cu toţii ar trebui să fim chibzuiţi cu banii şi să ne canalizăm atenţia asupra celor sugerate de expoziţia lui Suze Orman. Dar nu suntem şi nu vor fi. Asta doar dacă nu vorbim despre un masterand în economie, un economist sau un ciudat care să îşi dorească să citească despre taxe, impozite, bilanţuri, securitate socială şi rate pentru bursele de studii", spune Gail Vida Hamburg.

Scopul expoziţiei este acela de "a oferi vizitatorilor uneltele necesare şi resursele pentru autoactualizarea financiară", adaugă aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO