Business Internaţional

Americanii de la Goldman Sachs, profit peste aşteptări în T1 2021. Performanţa grupului a fost condusă de intermedierea de tranzacţii la nivel global

Americanii de la Goldman Sachs, profit peste aşteptări...

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2021, 15:59 129

Grupul Goldman Sachs a depăşit aşteptările Wall Street-ului în ceea ce priveşte profitul pe primul trimestru din 2021, în contextul în care banca americană de investiţii a reuşit să capitalizeze valul global de tranzacţii din poziţia de intermediator, performând concomitent şi pe divizia de trading, potrivit Reuters.

Veniturile din activitatea de investment banking au crescut cu 73% la 3,77 miliarde de dolari, cel mai înalt nivel din 2010.

La nivel global, întreaga piaţă de comisioane provenite din activitatea investment banking a atins un record de 39,4 miliarde de dolari în T1 2021, conform datelor companiei Refinitiv.

Mai multe bănci au reuşit să capitalizeze creşterea bruscă a apetitului pentru listări de acţiuni, dar şi pentru listarea aşa-numitelor SPAC-uri.

Veniturile din activitatea de trading au crescut cu 47%, în linie cu evoluţiile înregistrate de marile birouri de tranzacţionare de pe Wll Street, un rezultat bazat pe volatilitatea generată de investitorii de retail.

Performanţa băncii arată cu atât mai bună în contextul în care anul trecut a fost marcat de formarea de provizioane pentru a acoperi potenţialele invocări de incapacitate de plată cauzate de pandemie.

Astfel, Goldman Sachs a înregistrat un profit net atribuibil acţionarilor de 6,7 miliarde de dolari în T1 2021, în comparaţie cu 1,12 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Câştigul per acţiune s-a situat la 18,6 dolari, în comparaţie cu 3,11 dolari per acţiune în T1 2020. Analiştii estimau în medie un profit net de 10,22 dolari per acţiune.

Veniturile totale ale Goldman Sachs au crescut cu 102% la 17,7 miliarde dolari în T1 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO