Business Internaţional

Americanii au prins gustul fotbalului: Un nou record de audienţă la meciul Manchester United - Real Madrid din SUA

Americanii au prins gustul fotbalului: Un nou record de...

Autor: Ştefan Stan

04.08.2014, 13:52 609

Un nou record de audienţă pentru un meci de fotbal a fost stabilit sâmbătă în Statele Unite, în cadrul unei partide amicale disputată între Manchester United şi Real Madrid în Ann Arbor, Michigan, unde 110.000 de persoane au venit pe stadion, scrie Mashable.

Recordul anterior de audienţă pentru un meci de fotbal în SUA era de 101.799  persoane, înregistrat în cadrul unui meci olimpic dintre Brazilia şi Franţa, în 1984. Tot în 1984, meciul Iugoslavia - Italia a atras 100.000 de spectatori pe stadion.

Recordul de audienţă pentru un eveniment sportiv susţinut în Statele Unite este deţinut de un meci de fotbal american, unde peste 115.000 de persoane au fost prezente pe stadionul din Michigan la o partidă între Michigan Wolverines şi Notre Dame Fighting Irish.

Fanii americani au plătit între 45 de dolari şi 189 de dolari pentru a vedea live partida dintre cele două echipe de europene de top, care au câştigat popularitate în Statele Unite. Dacă luăm în considerare un preţ mediu al biletelor de 80 de dolari, meciul de fotbal amical a strâns peste opt milioane de dolari din vânzarea biletelor.

Manchester United a învins Real Madrid cu 3-1 în partida disputată, însă fanii americani au arătat un interes deosebit pentru Cristiano Ronaldo, starul Real Madrid care încă nu şi-a revenit complet după accidentarea din Brazilia de la Cupa Mondială. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO