Business Internaţional

Americanii au devenit mai miloşi: Numai 22 de persoane au primit o sentinţă de condamnare la moarte, al doilea cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii

Americanii au devenit mai miloşi: Numai 22 de persoane...

Autor: Iulian Tenchiu

03.01.2020, 08:00 230

Numărul persoanelor condamnate la moarte a atins în acest an cel mai scăzut nivel din ultimi 30 de ani. În 2019, doar 22 de persoane au primit o sentinţă de condamnare la moarte, scrie democraticunderground.org.

Rata scăzută a crimelor violente, faptul că a fost acordată mai multă atenţie asupra condamnărilor eronate şi cheltuielile din ce în ce mai mari, care vin la pachet cu o  astfel de sentinţă au contribuit la această puternică scădere a condamnărilor la moarte.

Statele au adoptat din ce în ce mai rapid ideea de condamnare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată, ceea ce potrivit sondajelor, s-a transformat într-o alternativă la pedeapsa cu moartea.

California, statul unde s-au înregistrat cele mai multe sentinţe de condamnare la moarte, a decis amânarea execuţiilor, iar guvernatorul Gavin Newsom a afirmat că în timpul mandatului său nu va avea loc nicio execuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO