Business Internaţional

America răsuflă uşurată pentru moment: Donald Trump anunţă un acord temporar pentru a pune capăt blocajului parţial al Guvernului

America răsuflă uşurată pentru moment: Donald Trump...

Autor: Teodora Marinescu

26.01.2019, 00:01 488

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a ajuns la o înţelegere temporară cu liderii Congresului, pentru a pune capăt blocajului parţial al Guvernului federal, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Sunt foarte mândru să anunţ astăzi că am ajuns la o înţelegere pentru a pune capăt blocajului şi pentru a redeschide Guvernul", a declarat liderul de la Casa Albă.

Acordul temporar prevede finanţarea Guvernului pentru trei săptămâni, timp în care negocierile privind securitatea de la graniţe vor continua.

Acesta nu include, însă, finanţarea construirii unui zid la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Donald Trump a adăugat că, dacă nicio înţelegere definitivă nu va fi făcută până la 15 februarie, Guvernul ar putea să fie din nou blocat.

"Nu avem nicio alegere decât să construim un zid puternic. Dacă nu ajungem la o înţelegere corectă cu Congresul, Guvernul ori va fi din nou blocat la 15 februarie, ori îmi voi folosi puterile atribuite mie prin lege şi Constituţia Statelor Unite pentru a mă adresa acestei probleme", a informat Trump.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape patru săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO