Business Internaţional

America Latină poate pierde 20 de ani de progres în ceea ce priveşte reducerea nivelului de sărăcie: Aproape 50 de milioane de oameni riscă să aibă o situaţie financiară dificilă în următorii ani

America Latină poate pierde 20 de ani de progres în...

Autor: Eduard Ivanovici

05.07.2020, 22:11 328

America Latină poate pierde două decenii de progres în ceea ce priveşte reducerea nivelului de sărăcie în condiţiile în care 50 de milioane de oameni riscă să aibă o situaţie financiară dificilă în următorii ani, potrivit Băncii Mondiale, scrie Financial Times.

Carlos Felipe Jaramillo, vicepreşedinte Băncii Mondiale pentru America de Sud, a declarat că regiunea se confruntă cu „cea mai gravă criză din ultimii 120 de ani”.

Zonele urbane din America Latină au devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus, reprezentând 52% din numărul cazurilor înregistrate săptămâna trecută la nivel mondial. Brazilia, a doua ţară în funcţie de numărul de infecţii cu coronavirus după Statele Unite, înregistrează peste 1,5 milioane de cazuri şi aproximativ 63.000 de decese.

„Banca Mondială estimează că veniturile a 53 de milioane de latino-americani vor scădea sub nivelul de sărăcie de 5,5 dolari pe zi, iar situaţia se poate înrăutăţi”, a declarat Jaramillo.

Bazându-se masiv pe exporturile de petrol şi pe agricultură, economia Americii Latine se chinuia să crească încă dinainte de pandemie. Anul trecut, economiile ţărilor din regiune au înregistrat cele mai mici creşteri la nivel global.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) prezice că economiile Americii Latine şi Caraibelor se pot contracta cu până la 9,4% anul acesta, un rezultat mult mai prost decât al Africii, Orientului Mijlociu şi Asiei. Anul viitor, economia regiunii îşi va reveni încet, crescând cu doar 3,7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO