Business Internaţional

America ia foc: Numărul de şomeri a ajuns la 38,6 milioane. Prăbuşirea din ultimele şapte săptămâni se poate compara doar cu dezastrul înregistrat în Marea Depresiune pe parcursul a 18 luni

America ia foc: Numărul de şomeri a ajuns la 38,6...

Autor: Eduard Ivanovici

21.05.2020, 18:35 1934

Aproximativ 2,44 milioane de americani şi-au depus actele de şomaj în ultima săptămână, pe măsură ce restricţiile impuse de starea de urgenţă au afectat în mod constant cea mai puternică economie a lumii, potrivit CNBC.

Astfel, Statele Unite înregistrează a şaptea săptămână consecutivă în care numărul total al şomerilor a continuat să crească. Ultimele rapoarte săptămânale au fost relativ bune, numărul scăzând de la 2,98 milioane la 2,69 milioane în ultimele două săptămâni.

De la declararea stării de urgenţă de la jumătatea lunii martie, şi-au depus actele de şomaj circa 38,6 milioane de cetăţeni americani, în ciuda eforturilor întreprinse de autorităţi de a resuscita economia.

Chiar dacă numerele s-au aflat în scădere în ultimul timp, rata şomajului rămâne la niveluri extrem de ridicate, nemaiîntâlnite de la Marea Depresiune din anii 1930 încoace.

„În doar câteva săptămâni, cererile de şomaj din timpul crizei provocate de coronavirus au depăşit cele 38 de milioane de cereri înregistrate în cele 18 luni ale Marii Recesiuni”, a declarat Daniel Zhao, senior economist în cadrul site-ului de joburi Glassdoor, potrivit USA Today.

 În primele săptămâni ale pandemiei, industriile de ospitalitate, retail şi agrement au fost lovite extrem de puternic din cauza restricţiilor de circulaţie. Doar în luna aprilie, s-au pierdut 20,5 milioane de locuri de muncă, după ce ţara înregistrase în luna februarie o rată record a şomajului, de doar 3,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO