Business Internaţional

Ameninţat cu furia Uniunii Europene, Trump dă înapoi: UE va fi scutită de la aplicarea noilor planuri tarifare ale Statelor Unite

Ameninţat cu furia Uniunii Europene, Trump dă înapoi:...

Autor: Marian Avram, Mediafax

22.03.2018, 19:00 779

Reprezentantul SUA pentru Comerţ, Robert Lighthizer, a anunţat, joi, că mai mulţi aliaţi ai SUA, printre care UE, Argentina, Austrialia, Brazilia şi Coreea de Sud, vor fi scutiţi de la planurile tarifare ale Washingtonului privind importurile de oţel şi aluminiu, relatează The New York Times. 

În cadrul unei audieri în Congres, Lighthizer a precizat că, iniţial, noile planuri tarifare ale Administraţiei Donald Trump cu privire la suplimentarea tarifelor la importurile de oţel şi aluminiu nu se vor aplica UE, Argentinei, Australiei, Braziliei, Coreei de Sud, Canadei şi Mexicului.

”Ideea preşedintelui a fost ca, pe baza anumitor criterii, unele state să fie scutite. El a decis să pună pauză implementării noilor tarife pentru aceste state”, a declarat reprezentantul SUA pentru Comerţ.

Recent, preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO