Business Internaţional

Ambiţiile de infrastructură ale Chinei ating noi dimensiuni: Sub Marele Zid Chinezesc se va construi una dintre cele mai mari gări din lume

Ambiţiile de infrastructură ale Chinei ating noi...

Autor: Bianca Dorobanţu

29.09.2016, 12:45 1699

China va construi cea mai mare gară pentru linii de mare viteză din lume sub una dintre cele mai vizitate secţiuni a Marelui Zid Chinezesc. Astfel, ţara se pregăteşte de Jocurile Olimpice de Iarnă care vor avea loc în 2020, scrie The Guardian.

Gara va fi construită la Badaling, cea mai vizitată secţiune a Marelui Zid Chinezesc, care se întinde pe aproape 80 de kilometri la nord-vest de Beijing. Secţiunea  respectivă a fost vizitată de 30.000 de turişti într-o singură zi în timpul vacanţei de Anul Nou din China, potrivit autorităţilor chineze.

„Gara Badaling va avea 102 metri suprateran şi 36.000 de metri pătraţi, echivalentul a cinci terenuri de fotbal de mărime normală, ceea ce o va face să fie cea mai adâncă din lume”, spune Chen Bin, directorul responsabil de construcţia acesteia.

Gara va lega Beijingul de Zhangjiakou, oraşul-gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Aceasta se va afla în munţi, sub Marele Zid Chinezesc, iar construirea ei va trebui să asigure păstrarea patrimoniului Unesco intact.

China face parte dintr-un proiect ambiţios de construcţii feroviare, care va include construirea celei mai lungi şi rapide rute  care face legătura între Beijing şi Guangzhou.

Autorităţile chineze vor investi 400 de mld. de dolari pentru a completa o reţea de peste 16.000 de kilometri până în 2020 cu patru mari linii care vor face legătura între est şi vest şi patru de la nord la sud. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO