Business Internaţional

Ambasadorul României la Bruxelles, Ştefan Tinca: Nu există români printre victimele atentatelor

Ambasadorul României la Bruxelles, Ştefan Tinca: Nu...

Autor: Alina Mihai

22.03.2016, 14:07 208

"Suntem în legătură cu MAE local care ne-a comunicat că nu există români printre victime, morţi sau răniţi", a declarat Ambasadorul Român în Regatul Belgiei, Ştefan Alexandru Tinca. El a menţionat că telefonia a fost întreruptă în Bruxelles şi multe familii ale românilor din Bruxelles au alertat zona consulară că nu pot lua legătura cu rudele.

"Au existat familii care nu-i puteau contacta pe români, dar după ce s-au restabilit legăturile telefonice, s-a luat legătura cu ei. Am reuşit să luăm legătura cu persoanele ale căror familii nu le puteau contacta", a declarat Ambasadorul român. Potrivit Digi 24, 33.000 români locuiesc la Bruxelles şi 67.000 în Belgia.

El a precizat că Ambasada se supune celui mai înalt grad de alertă, gradul patru. "Perimetrul Cartierului European este delimitat şi filtrat de armată. Au fost întrerupte cursurile, copiii sunt păstraţi în şcoală, iar părinţii sunt chemaţi să şi-i recupereze personal", a precizat Ambasadorul român, Ştefan Tinca.

Ambasadorul a mai spus că Parlamentul European şi-a suspendat reuniunile, dar personalul este încă ţinut în clădirile instituţiilor europene. În privinţa zborurilor către aeroporul din Bruxelles, Zaventem, Ştefan Tinca a precizat că este de competenţa companiilor aeriene să găsească cele mai bune soluţii, eventual să fie utilizate Aeroporturile din Liege, Amsterdam sau Frankfurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO