Business Internaţional

Ambasada Rusiei la Bucureşti: Expulzarea diplomaţilor ruşi este un act de nebunie politică colectivă

Ambasada Rusiei la Bucureşti: Expulzarea diplomaţilor...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

27.03.2018, 09:53 1047

"În legătură cu numeroasele întrebări ale presei româneşti adresate Ambasadei informăm: „La Ambasada Rusiei la Bucureşti cred, că este foarte probabil ca decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales, că nu există altă explicaţie plauzibilă", se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat, luni, că a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului neurotoxic de la Salisbury, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii.

SUA, Canada, Australia şi 14 state membre UE, inclusiv România, au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, ce a vizat un fost spion rus şi despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova.

Pe de altă parte, Administraţia Vladimir Putin a transmis că deciziile Statelor Unite şi unor ţări din cadrul Uniunii Europene de a expulza diplomaţi ruşi reprezintă "erori", iar Moscova va răspunde simetric la aceste "provocări".

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO