Business Internaţional

Amazon plăteşte dublu orele suplimentare pentru angajaţii din depozite, întrucât aceştia muncesc mai mult în criza COVID-19

Amazon plăteşte dublu orele suplimentare pentru...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 22:05 4046

Amazon a anunţat că plăteşte dublu orele suplimentare pentru angajaţii din depozitele din SUA, întrucât creşterea continuă să crească pe fondul pandemiei COVID-19.

„Toţi angajaţii care lucrează în depozitele din reţeaua din SUA vor fi plătiţi dublu pentru fiecare oră suplimentară lucrată. Acecastă majorare temporară a plăţii a intrat în bigoare din 15 martie 2020 şi va fi valabilă până în data de 9 mai 2020”, a transmis Amazon pentru CNBC.

Anunţul vine după unul similar lansat luni, când gigantul de comerţ online a majorat plata pe oră de la 15 dolari la 17 dolari – această majorare e valabilă până la finalul lunii aprilie.

Gigantul a anunţat că vrea să angajeze 100.000 de oameni pentru depozite şi pentru livrări în SUA, pe fondul creşterii abrupte a comenzilor online, generată de restricţiile impuse prin măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Amazon a încurajat oamenii care şi-au pierdut locul de muncă ca urmare a închiderii de resturante şi magazine.

„Vrem ca aceşti oameni să ştie că îi primim în echipele noastre până când lucrurile revin la normal şi până vor reuşi foştii lor angajatori să îi aducă înapoi”, a anunţat Amazon la începutul săptămânii.

Amazon nu este singurul retailer american care angajează în această perioadă. Walmart, retailerul american cu cea mai mare prezenţă fizică a anunţat că va angaja 150.000 de oameni noi.

Walmart a mai anunţat că le va acorda angajaţilor cu normă întreagă bonusuri de 300 de dolari, iar celor cu jumătate de normă bonusuri de 150 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO