Business Internaţional

Amazon intră pe piaţa serviciilor farmaceutice. Acţiunile viitorilor competitori au început să scadă aproape imediat după anunţ

Amazon intră pe piaţa serviciilor farmaceutice....

Autor: Eduard Ivanovici

18.11.2020, 16:44 539

Gigantul american Amazon, care are în prezent o capitalizare de piaţă de peste 1.500 de miliarde de dolari, a lansat marţi serviciul Amazon Pharmacy, care le permite clienţilor să comande medicamente şi să le primească în câteva zile în faţa uşii, transmite Associated Press.

Impactul pe care îl poate genera Amazon asupra industriei farmaceutice a generat instant valuri de-a lungul sectorului. Acţiunile companiilor Rite Aid, Walgreens şi CVS Health au scăzut aproape imediat după anunţ.

Fondat de Jeff Bezos în 1994, Amazon a eliminat treptat librăriile americane din mediul online. Spre exemplu, lanţul de librării Borders a dispărut complet în 2011.

În 2017, Amazon a cumpărat lanţul de magazine cu produse bio Whole Foods, acţiunile competitorilor scăzând şi la acea vreme destul de puternic, însă mulţi dintre ei au reuşit să rămână pe piaţă datorită serviciilor de tip delivery.

Compania a declarat că serviciul Amazon Pharmacy va oferi medicamente cu şi fără reţetă şi medicamente care trebuie să fie depozitate în medii cu temperaturi scăzute, precum insulina.

Săptămâna trecută, CEO-ul Amazon Jeff Bezos a vândut acţiuni în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a-şi finanţa proiectul Blue Origin, care plănuieşte să concureze de la egal la egal cu SpaceX, condus de Elon Musk.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO