Business Internaţional

Amazon înregistrează aproape 20.000 de cazuri cu coronavirus în rândurile angajaţilor

Amazon înregistrează aproape 20.000 de cazuri cu...

Autor: Eduard Ivanovici

02.10.2020, 14:47 178

Amazon a declarat că, de la începutul lunii martie până în prezent, 19.816 de angajaţi „din prima linie” au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în Statele Unite, anunţă BBC.

Numărul reprezintă 1,44% din cei 1,37 milioane de angajaţi ai Amazon şi lanţului de magazine cu produse bio Whole Foods.

Amazon a fost criticat în mod constant de angajaţi, sindicate şi autorităţile americane, care au acuzat compania că pune în pericol sănătatea lucrătorilor. Însă gigantul fondat de Jeff Bezos spune că rata de infecţie este mai mică decât estimările iniţiale.

Compania şi-a ţinut deschise locaţiile încă de la începutul pandemiei pentru a face faţă cererii de produse. Vânzările au crescut cu 40% în T2 şi au ajuns la 88,9 miliarde de dolari, iar profitul raportat în aceeaşi perioadă – 5 ,2 miliarde de dolari – este cel mai mare din istoria firmei.

Amazon crede că aproximativ 33.952 de angajaţi ar fi trebuit să contacteze virusul dacă rata de infecţie a companiei ar fi egală cu rata înregistrată la nivelul Statelor Unite. Gigantul a „introdus sau a schimbat circa 150 de procese”, a distribuit peste 100 de milioane de măşti şi a lansat puncte de verificare a temperaturii în toate locaţiile pe care le deţine la nivel mondial.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 190 de miliarde de dolari, distanţa între el şi locul doi – Bill Gates – fiind de 67 de miliarde de dolari. În prezent, valoarea de piaţă a Amazon este de 1.600 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO