Business Internaţional

Amazon continuă seria de angajări: Compania plănuieşte să creeze 33.000 de locuri de muncă până la finalul anului

Amazon continuă seria de angajări: Compania...

Autor: Eduard Ivanovici

09.09.2020, 17:23 196

Amazon a declarat miercuri că va angaja 33.000 de oameni în următoarele luni, potrivit Associated Press.

Gigantul fondat de Jeff Bezos este una dintre puţinele companii care au înregistrat venituri tot mai mari în timpul pandemiei de coronavirus.

Datorită faptului că majoritatea oamenilor s-au autoizolat la domiciliu, compania a raportat profituri record între aprilie şi iunie în ciuda costurilor impuse de criza sanitară, care au ajuns la 4 miliarde de dolari. De asemenea, Amazon a angajat 175.000 de oameni de la începutul pandemiei până acum.

În iulie, forţa de muncă a companiei ajungea la 1 milion de oameni la nivel global,  fiind al doilea cel mai mare angajator din Statele Unite după Walmart.

Săptămâna trecută, Amazon anunţă că va crea 10.000 de locuri de muncă în Regatul Unit până la sfârşitul anului, ducând afectivul companiei în ţară la peste 40.000 de angajaţi.

Valoarea de piaţă a companiei ajunge în prezent la 1,62 trilioane de dolari, iar CEO-ul Jeff Bezos este cel mai bogat om am planetei, cu o avere netă de 186 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO